Föda med stöd Doulautbildning

För dig som vill arbeta professionellt med att bygga relationer och ge ett kontinuerligt stöd under graviditet och födande.

Vår doulautbildning ger dig en unik möjlighet att mogna inför den viktiga uppgiften att vara stöd till blivande föräldrar.

Vill du arbeta med att ge stöd och trygghet till blivande föräldrar som doula? Du behövs.

Forskning visar att kvinnor som erbjuds ett kontinuerligt stöd under förlossningen föder spontant i större utsträckning, har kortare förlossningar, behöver mindre smärtlindring och får bättre förlossningsupplevelser än andra.

Betydelsen av kontinuitet samt av ett personligt och trygghetsskapande stöd till födande ska därför inte underskattas.

Som professionell doula arbetar du med dig själv som ditt främsta verktyg. Det kräver en mognad inför mänskliga möten.

Vår doulautbildning ger dig en unik möjlighet att mogna inför den viktiga uppgiften att vara stöd till blivande föräldrar.

Utbildningen varvar teoretisk kunskap med egen reflektion och praktiska övningar.

du lär dig

Vi går igenom det normala och komplicerade förlossningsförloppet, födandets dynamik samt smärtfysiologi och smärtupplevelser i samband med förlossning. Tid ges till att reflektera över egna erfarenheter av födande eller känslor som är kopplade till förlossningar och födande. Vi börjar introducera dig till hur man kan arbeta praktiskt med att ge stöd under en förlossning. Vad säger forskningen om effekter av att ha med en doula som stöd? Hur skiljer sig doulans roll från annat stöd? Vad innebär det att arbeta professionellt som doula? Om doulaskapets möjligheter och begränsningar – samt hur det är att arbeta med sig själv som ett redskap för stöd. Vi lär ut grunderna i samtalsmetodik.

för vem

För dig som vill arbeta professionellt med att bygga relationer och ge ett kontinuerligt stöd under graviditet och födande! Doulor tar inget medicinskt ansvar.Drömmer du om att bli barnmorska eller läkare? Att först utbilda sig till doula är ett utmärkt sätt att få ett försprång och erfarenhet av födslar samtidigt som du ges en flexibel möjlighet till sidoinkomst under studietiden. Vår utbildning kan även vara för dig som redan arbetar inom ett vårdande yrke men känner att du behöver ny inspiration. Utbildningen är unik på så sätt att den på kort tid ger dig fördjupade kunskaper om födande och förbereder dig för att bli en av våra kollegor. Välkommen att tillsammans med oss bli en del av ett växande community.

kursstid

Ca 50 timmar

du behöver

Pris

8900 kr

Märta Cullhed Engblom

Märta Cullhed Engblom är barnmorska och skribent som har arbetat med förlossningar och eftervård i över 10 år. Idag håller hon kurser, föreläser och är författare till boken "Föda barn med stöd: maximera din chans till en trygg förlossning". Tillsammans med Eva Grape Ersson utbildar de doulor och håller profylaxkurser.

köp kursen
Arrow Icon
Du kanske också gillar
Insikter för ett mer hållbart liv

Följ vårt nyhetsbrev med uppdateringar om nya kurser, exklusiva erbjudanden och kampanjer samt inspiration direkt i din inkorg.

Tusen tack!
En bekräftelse syns snart i din inkorg
Oops! Något ser inte helt rätt ut, var vänlig pröva igen.
©MinaWebbkurser.se 2023. All rights reserved.
Sida skapad med ❤ By People