Amningsprofylax

Förberedelse och kunskap gör skillnad.

Förbättra förutsättningarna till lyckad amning och öka tilliten till den egna förmågan att amma.

Många blivande föräldrar förbereder sig inför förlossningen genom att gå en profylaxkurs. Nu erbjuder BabyDuon även amningsprofylax.

Amning innebär i stor utsträckning “learning by doing”. Mamma och barn behöver öva och tillsammans hitta sitt unika samspel och synk.

Förkunskaper är dock värdefulla då dessa ökar tilliten till den egna förmågan. Vad främjar mjölkproduktionen? Hur brukar barnets amning te sig under den första tiden? Vad brukar kunna vara extra besvärligt? 

Vi rekommenderar eventuell partner eller annan stödperson att också delta, för precis som under förlossningen är stöd från omgivningen värdefullt. Amningsprofylax kan vara lika viktigt som förlossningsprofylax.

Förberedelse och kunskap gör skillnad och stärker både den som önskar amma samt eventuell stödperson.

du lär dig

Amningens fördelar, vanliga utmaningar och åtgärder, praktiska tips, amningspositioner och fördelarna med bröstmjölk.

för vem

Den som önskar amma eller vara stödperson.

kursstid

du behöver

Pris

BabyDuon

Babyduon består av Leontine Norling och Tove Wendel. Båda är specialistutbildade barnsjuksköterskor med ett brinnande intresse för graviditet, förlossning och föräldraskap. Leontine har erfarenhet av att jobba på Neonatalen med för tidigt födda och sjuka nyfödda barn och Tove har jobbat på barninfektionen i Malmö och på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Stockholm. De träffades 2019 när de båda började jobba på BVC. Redan första dagen visade det sig att de hade många gemensamma nämnare, fyller år samma dag och har väldigt lika värderingar i livet. Och som grädde på moset blev de senare gravida samtidigt och födde sina bebisar med 8 dagars mellanrum 2023. När de båda utbildade sig till doulor 2021 stod det klart att det borde vara ett vinnande koncept att slå sina kloka huvudet ihop och göra det här tillsammans. De är båda vidareutbildade inom bland annat amningsstöd, kolikbehandling, enskilda föräldrasamtal och motiverande samtal, samt är instruktörer för barn-HLR. De fortsätter hela tiden att utbilda sig och tar del av den senaste forskningen.

köp kursen
Arrow Icon
Du kanske också gillar
Mina Webbkurser Logotyp 2
©Mina Webbkurser, 2024. All rights reserved.
Sida skapad med ❤ av Ila Lassfolk