Må bra i klimakteriet

Öka din förståelse om klimakteriet och om hur du kan optimera ditt mående i denna hormonella fas.

Allt du behöver veta om klimakteriet, vad som sker i kroppen och hur du kan må så bra som möjligt.

Är du trött på att må dåligt men inte få den hjälp och det stöd du behöver. Undrar du om ditt mående kan bero på stress, utmattning, en ohållbar relation eller kanske just klimakteriet.

Hormonella övergångar kan minst sagt vara snåriga. Vill du veta mer om vad som händer med våra kroppar i klimakteriet? Vad du själv kan göra för att må så bra som möjligt och vilka behandlingar som finns till buds? 

Lär dig om de olika hormonerna och hur deras nivåer påverkar ditt mående och ev. ger upphov till symtom. Många känner igen sig i värmevallningar, sömnsvårigheter, blödningstrassel och känslan av att inte känna igen sig själv. Givetvis finns många fler symtom, men det finns också mycket vi kan göra för att påverka!

Många undrar om det är säkert med hormonell klimakteriebehandling och i så fall vilken? Andra kanske inte vill eller kan ta hormoner, vad kan man göra då? I kursen får du tillgång till en stor verktygslåda med kunskap om såväl livsstilsmedicin som hormonell ersättning. 

Förutom den kunskapsspäckade kursen om klimakteriet får du en kunskaps film om menscykeln. Detta för att greppa vad olika könshormoner gör i kroppen och vad det innebär att komma in i en period utan menscykel som klimakteriet innebär. 

Välkommen till att må bra i klimakteriet!

du lär dig

Vad som händer i klimakteriet. Varför vi mår som vi mår under klimakteriet. Hur vi kan lindra symtom som sömnsvårigheter, vallningar, humörsvängningar och blödningstrassel i denna fas. Vad som är skillnaden på möjliga hormonersättningar, bioidentiska eller icke bioidentiska hormoner. Hur vi kan jobba med helhetssyn runt klimakteriet för att må så bra som möjligt.

för vem

Dig som är i klimakteriet Dig som vill vara förberedd innan klimakteriet kommer Dig som möter människor med klimakteriebesvär i egenskap av vårdgivare eller terapeut.

kursstid

Cirka 1 h

du behöver

Du behöver inga förkunskaper för att ta del av denna kurs.

Pris

399 kr

Ella Hallberg

Ella brinner för det mellanmänskliga mötet, för den ärliga nyfikenheten och lyssnandet. Hon vänder sig gärna till djur och natur som en läkande kraft, liksom till musiken. Ella har hittat sin gyllene medelväg i det medicinska arbetet där skolmedicinen är en grundpelare, den funktionsmedicinska, den traditionella medicinen, mindfullness och yogan de andra. Med detta skapar hon en integrativ behandlingsprincip med passion för helheten. Självklart utifrån vetenskap och beprövad erfarenhet. Ella är läkare med specialisering inom allmänmedicin. Ella har mångårig erfarenhet av hormonella obalanser i övergången förklimakteriet och klimakteriet. Ella jobbar integrativt tillsammans med sina patienter för att få med alla bidragande pusselbitar till ohälsa och hitta en plan för hållbar hälsa. Ella är grundare och medicinskt ansvarig på Läkekonst och har där integrativmedicinsk läkarmottagning för kvinnor, män och barn. Hon föreläser bl.a. om hormonella obalanser, sköldkörtel och mage/tarmhälsa för att kunskap ger förståelse och möjlighet till att själv påverka sin hälsa och förstå vilken hjälp som finns till buds.

köp kursen
Arrow Icon
Du kanske också gillar
Mina Webbkurser Logotyp 2
©Mina Webbkurser, 2024. All rights reserved.
Sida skapad med ❤ av Ila Lassfolk