Må bra i förklimakteriet

Allt du behöver veta om förklimakteriet. Vad är det som händer i kroppen och hur kan vi hitta balans?

Vad är det här förklimakteriet alla pratar om?

Vill du vara pigg, stark och balanserad genom den svajiga period vi kallar förklimakteriet? 

Förstå vad som är på gång i kroppen, hur hormonbalansen förändras och vad det kan ge för symtom. Få grepp om vad du kan göra för att må så bra som möjligt?

Är du trött på att må dåligt men inte få den hjälp och det stöd du behöver. Undrar du om ditt mående kan bero på stress, utmattning, en ohållbar relation eller kanske just en begynnande hormonell obalans pga. förklimakteriet. 

Runt 40 går många av oss in i en period som kallas förklimakteriet. Då kan våra kroppar börja bete sig annorlunda. Kanske hamnar menscykeln på sniskan, blödningsmängden ändras. PMSen blir odräglig och trötthet och migrän dominerar blödningsdagarna. 

Att förstå vad som händer i våra kroppar under förklimakteriet ger oss stora möjligheter att påverka hur vi mår under denna fas. 

I kursen om förklimakteriet går vi igenom hur det fungerar och de vanligaste symtomen. Vi förklarar förändrat blödningsmönster, spända bröst, trötthet och humörsvängningar. 

Vi går igenom hur vi kan skilja på depression, utmattning och obalans i könshormonerna. 

I kursen diskuterar vi behandlingsmöjligheter och vilken typ av livsstilsförändringar som kan vara hjälpsamma. 

Allt du behöver veta för att må bra i förklimakteriet.

du lär dig

Hur menscykeln fungerar och hur den förändras under preklimakteriet. Vad förklimakteriet innebär. Vad som händer i kroppen under denna fas. Hur vi kan skilja förklimakteriet från t.ex. en utmattning eller en depression. Hur vi kan stötta kroppen att må så bra som möjligt i förklimakteriet.

för vem

Dig som misstänker att du är i förklimakteriet Dig som ännu inte är där men vill vara förberedd på den hormonella övergången Dig som träffar människor i förklimakteriet i egenskap av vårdgivare eller terapeut

kursstid

Cirka 1 h

du behöver

Du behöver inga förkunskaper för att delta i denna kurs.

Pris

399 kr

Ella Hallberg

Ella brinner för det mellanmänskliga mötet, för den ärliga nyfikenheten och lyssnandet. Hon vänder sig gärna till djur och natur som en läkande kraft, liksom till musiken. Ella har hittat sin gyllene medelväg i det medicinska arbetet där skolmedicinen är en grundpelare, den funktionsmedicinska, den traditionella medicinen, mindfullness och yogan de andra. Med detta skapar hon en integrativ behandlingsprincip med passion för helheten. Självklart utifrån vetenskap och beprövad erfarenhet. Ella är läkare med specialisering inom allmänmedicin. Ella har mångårig erfarenhet av hormonella obalanser i övergången förklimakteriet och klimakteriet. Ella jobbar integrativt tillsammans med sina patienter för att få med alla bidragande pusselbitar till ohälsa och hitta en plan för hållbar hälsa. Ella är grundare och medicinskt ansvarig på Läkekonst och har där integrativmedicinsk läkarmottagning för kvinnor, män och barn. Hon föreläser bl.a. om hormonella obalanser, sköldkörtel och mage/tarmhälsa för att kunskap ger förståelse och möjlighet till att själv påverka sin hälsa och förstå vilken hjälp som finns till buds.

köp kursen
Arrow Icon
Du kanske också gillar
Mina Webbkurser Logotyp 2
©Mina Webbkurser, 2024. All rights reserved.
Sida skapad med ❤ av Ila Lassfolk